Παρασκευή, 18 Ιουνίου 2010

Κάτι διαφορετικό

Αυτό το είχα πάντα απορία. Γιατί όλοι ψάχνουν κάτι το διαφορετικό; Γιατί να πρέπει να αναζητάνε κάτι άλλο από το καθημερινό και φυσιολογικό γύρω τους; Μπορεί να δελεάζονται από το ρίσκο που θα πάρουν, ή ακόμα μπορεί να έχουν βαρεθεί όλο τα ίδια και τα ίδια. Όμως, αγνοούν κάποια σημαντικά πράγματα. Πράγματα που θα τους άλλαζαν την γνώμη. Το διαφορετικό είναι επικίνδυνο. Σε ξεγελάει με την ιδανική όψη του. Και τις περισσότερες φορές εύχεσαι να μην το αναζητούσες και προπάντων να μην το έβρισκες ποτέ. Γιατί δεν μπορεί να συμβαδίσει με τον δικό σου κόσμο. Δεν μπορεί να αλλάξει και να γίνει σαν ένα φυσιολογικό άτομο. Είναι δύσκολο. Όπως και το φυσιολογικό να γίνει διαφορετικό και αγνώριστο. Όση υπομονή να έχεις, δεν θα γίνει αυτό.. Και σε αυτό το σημείο απογοητεύεσαι και καταλαβαίνεις ότι αυτό που έψαχνες δεν είναι όπως το φανταζόσουν. Όχι τέλειο, τουλάχιστον καλύτερο από τα άλλα. Αλλά είδες ότι ήταν μια ψευδαίσθηση. Τελικά ήταν χειρότερο. Κι όμως, δεν μπορείς να ξεκολλήσεις τόσο εύκολα.. Φαίνεται τόσο όμορφο. Μια όμορφη πρόκληση. Την οποία δεν είσαι σίγουρος αν θα την πετύχεις. Παρ'όλα αυτά, σε όλους τους κανόνες υπάρχουν και οι εξαιρέσεις. Προσωπικά δεν ψάχνω κάτι διαφορετικό. Ίσως γιατί είμαι κάπως διφορετική. Μια εξαίρεση ψάχνω. Τίποτα άλλο.

11 σχόλια:

 1. Ο κόσμος ψάχνει το διαφορετικό ακριβώς επειδή βαριέται, ψάχνει προκλήσεις, και θέλει να παίρνει ρίσκα. Όλα αυτά, ακριβώς επειδή δεν θέλει να βαρεθεί και να γίνει φυσιολογικός. Μερικοί το ταυτίζουν με το βαρετός, ωστόσο δεν αποδίδουν τον όρο σωστά. Προσωπικά πάντα έψαχνα κάτι το διαφορετικό, άλλες φορές πετύχαινα σε αυτό, άλλες όχι. Ποτέ μου όμως δεν παράτησα και κάποια φυσιολογικά πράγματα στην ζωή μου. Σκέψου ότι κάποιοι απλά θέλουν να είναι πολύπλευροι, ή είναι ήδη, και ακριβώς επειδή είναι πολύπλευροι, μόνο ένα πράγμα, ή τουλάχιστον, μόνο φυσιολογικά πράγματα δεν τους φτάνουν ή δεν καλύπτουν την εμβέλειά τους.
  Φυσικά δεν ξέρω τι σε έκανε να γράψεις για αυτό, οπότε δεν γνωρίζω σε ποιά κατάσταση αναφέρεσαι, για αυτό ακριβώς έδωσα μία φυσιολογική απάντηση. ;)
  Καλό μεσημέρι, Δηλητηριώδες άγγιγμα. :)
  Για σένα:
  http://www.youtube.com/watch?v=qhPGbr51jfc&feature=related

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Παρ'όλο που δεν ξέρεις σε ποιά κατάσταση αναφέρομαι, μου άρεσε η απάντηση σου. Έχεις δίκιο σε πολλά πράγματα.
  Ευχαριστώ και για το τραγουδάκι, είναι πολύ όμορφο!
  Φιλιά. :)

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Τίποτα μικρούλα. Το λογοπαίγνιο βέβαια είναι σκόπιμο. :Ρ
  Το τραγουδάκι το βρήκα πρώτα από την Άρτ και μετά από το anime Monster. :P
  bb :)

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Εγώ έχω να πω μόνο οτι ένας άνθρωπος είναι διαφορετικός μόνο τις πρώτες μέρες γνωριμίας, μετά είναι απλά ένας συνηθισμένος άνθρωπος, που ίσως τον βαρεθούμε... ίσως όχι!

  Η περιπέτεια δεν είναι ο "κάποιος διαφορετικός" αλλά το μετά, κι αν εσυ θα αποφασίσεις να το ζήσεις!

  Φιλάκια Ρινάκι!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. Διαφορετικός... Μέσα μας, αν ψάξουμε, πιστεύω πως όλοι είμαστε, αλλά μπορεί να μην το έχουμε καταλάβει και γι αυτό ψάχνουμε κάτι άλλο που θεωρούμε εμείς "διαφορετικό"...

  Όλα είναι σχετικά, κατά την γνώμη μου, σε αυτό το ζήτημα.

  Δύσκολο...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 6. Libertas αυτό είναι το θέμα, ότι δεν μιλάω για απλά τις πρώτες μέρες.. Γνωρίζεις κάποιον, τον βρίσκεις διαφορετικό κατά κάποιον τρόπο από όλους τους υπόλοιπους, αλλά με τον καιρό δεν παύει να αλλάζει.
  Μάκια!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 7. Anlin έχεις δίκιο σε αυτό..
  Αλλά αυτό που εννοώ, νομίζω είναι όντως διαφορετικό. :Ρ Τέλος πάντων, δεν χρειάζεται να το αναλύσω.
  Ευχαριστώ για το σχόλιο! :)

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 8. Και εγω πιστευώ πως είμαστε όλοι διαφορετικοί.Απλά μερικοί ψάχνουν πως να γίνουν ακόμα πιο διαφορετικοί.
  Ωστόσο εγώ το θεωρώ ωραίο να ψάχνουν για κάτι διαφορετικό.Τις περισσότερες φορές νομιζώ οτι αυτο το διαφορετικό ειναι ομορφο...
  αυτα...ββ <3 :D

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 9. Και γιατί να μην ψάχνουν το διαφορετικό; Το περιπετειώδες; Το επικινδυνο; Είναι ένας τρόπος να αγγίξεις συναισθήματα, να γνωρίσεις νέα πραγματα, να αισθανθείς, να ζήσεις. Εγώ είμαι κατά του βολέματος και υπέρ της αναζήτησης της περιπέτειας. Τωρα, αν η περιπέτεια σε πληγώσει; Καλύτερα να μετανιώνεις για κάτι που έκανες παρά για κάτι που ήθελες να κάνεις μα δεν το κανες. Και για μένα ο πόνος είναι καλύτερoς από τo τίποτα. Όταν πονάς, ξέρεις τουλάχιστον πως ζεις. Οι ανθρώπινες σχεσεις έχουν χαρά, πόνο αγάπη...Καλό είναι να τα αγγαλιάζουμε όλα και να ζούμε με όλη μας την καρδιά και την ψυχή το κάθε συναίσθημα! Γιατί ακόμα και οι ανθρώπινες σχέσεις, μια περιπέτεια είναι...
  Φιλάκια!!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 10. Είτε το καταλαβαίνεις, είτε όχι, τα πάντα είναι διαφορετικά. Δεν υπάρχει τίποτα πανομοιότυπο με κάτι άλλο στην φύση... Το "συνηθισμένο" και το "ασυνήθιστο" το καθορίζει ο άνθρωπος, σύμφωνα με τις εμπειρίες που έχει αποκτήσει από την γέννησή του και καθ' όλη την διάρκεια της ζωής του...

  Και γιατί αποζητούμε το ασυνήθιστο;
  Γιατί μένουμε μονίμως ανικανοποίητοι. Θέλουμε συνεχώς καινούρια πράγματα γιατί νιώθουμε ότι αυτά που έχουμε δεν μας αρκούν, δεν μας γεμίζουν, δεν δεν δεν... Αλλά, όπως έχω ξαναπει, όλα στο μυαλό μας είναι... Εμείς φτιάχνουμε τις καταστάσεις, σύμφωνα με την εκάστοτε αντιμετώπισή μας. Δεν υπάρχει αντικειμενικότητα στην προκειμένη περίπτωση.

  Μην κρίνεις αυστηρά τους ανθρώπους. Προσπάθησε να τους δικαιολογήσεις... Αν εσύ νιώθεις ότι αυτά που έχεις σου αρκούν, αυτό είναι υπέροχο! :)

  (Ελπίζω να ήμουν εύστοχη... Έστω και λίγο.)

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 11. Μια χαρά εύστοχη και έχεις δίκιο. :Ρ
  Αλλά δεν κρίνω τους ανθρώπους. :/
  Και αυτή τη στιγμή, είμαι μια χαρά.
  Από τότε που έγραψα αυτή την ανάρτηση, έχουν βελτιωθεί αρκετά πράγματα.
  Ευχαριστώ, θα τα πούμε. :)

  ΑπάντησηΔιαγραφή