Κυριακή, 4 Ιουλίου 2010

Αμφιβολίες

Κοιτάω μία την οθόνη και μία το πληκτρολόγιο.. Δεν ξέρω πως να αρχίσω. Σκέψεις μπερδεμένες. Ένα κουβάρι μπλεγμένο. Μετά από μία πολύ ωραία βραδιά, τα χαλάει όλα μία ερώτηση. Όχι σοβαρή, αλλά αρκετή για να σε κάνει να σκεφτείς αλλιώς... διαφορετικά. Όλοι μας όταν είμαστε σίγουροι για κάτι, έχουμε στην μια πλευρά του μυαλού μας κάποιες αμφιβολίες, οι οποίες κάποτε ξυπνάνε. Κι όμως βαθιά μέσα μου ξέρω πως είναι ψεύτικες. Δεν μπορώ όμως να τις σταματήσω. Δρούν ανεξέλεκτες. Μια μικρή αμφιβολία σου φέρνει έναν μικρό πόνο. Ίσα για να τον ακούσεις να περπατά με ελαφριά πηδηματάκια. Τίποτα παραπάνω και τίποτα παρακάτω. Και σας διαβεβαιώ ότι μπορούσα να απαντήσω με τέτοια απάθεια και ειρωνία, ώστε να προκαλέσω διπλάσιο πόνο από αυτό των αμφιβολιών. Αλλά δεν ήθελα. Έμεινα ήρεμη και συνέχισα με φυριολογική ροή την συζήτηση. Πιστεύω, όπως όλοι μας σχεδόν, ότι κανένας άνθρωπος δεν πρέπει να περνιέται ως δεδομένο. Λίγοι όμως από εμάς το τηρούν πραγματικά αυτό. Και όταν το βιώνεις, καταλαβαίνεις και ξυπνάς από τον λήθαργγο. Είναι αλήθεια ότι μόλις χάνεις κάποιον καταλαβαίνεις την αξία του και το λάθος σου να μην τον εκτιμάς. Όποιος παίζει με τις σπίθες, ρισκάρει πολλά. Άνετα δημιουργείται μια πυρκαγια, πριν κάν το καταλάβουμε. Και μετά, τι απομένουν; Μόνο στάχτες. Μπορούν οι στάχτες να αναγεννηθούν; Δεν το νομίζω.
Να 'ταν η απόσταση γυαλί και ο χρόνος ψεύτης.

6 σχόλια:

 1. Υπέροχο... και συμφωνώ απόλυτα μαζί σου... κανέναν άν8ρωπο δεν πρέπει να τον 8εωρούμε δεδομένο... είναι ένα από τα μεγαλύτερα λά8η που 8α μπορούσαμε να κάνουμε... και έχεις δίκιο... μία αμφιβολία μπορεί να σε κάνει να σκεφτείς διαφορετικά... ίσως πιο ώριμα...
  Καλή συνέχεια... ;)

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Ναι, έχεις δίκιο Κατερινάκι..
  Ευχαριστώ για το σχόλιο!
  Καλή σου μέρα. :)

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Οντως ωραια αναρτηση!!
  Μισω,μισω τις αμφιβολιες...αλλα δυστηχως παντα εχω.
  ββ :)

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Πάντα ήμουν άτομο ανασφαλές και συνεχίζω δυστυχώς να είμαι... οπότε σε καταλαβαίνω.

  Όπως επίσης και η έννοια του δεδομένου. Πραγματικά, τίποτα σε αυτή την ζωή δεν είναι σίγουρο. Και μόλις το χάσεις... το καταλαβαίνεις.

  Keep fighting it. :)

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. Ευχαριστώ Φλέρ μου, να 'σαι καλά! :)
  ββ!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 6. Ναι, Anlin δεν είναι ωραίο το αίσθημα της αμφιβολίας. :/ Είναι λές και τυφλώνεσαι και δεν ξέρεις τί θα γίνει ή πού θα πάς..

  Και δυστυχώς μόλις χάσεις κάτι, μπορεί να μην υπάρχει δεύτερη ευκαιρία για να το ξανακερδίσεις.

  Καλή σου μέρα! :)

  ΑπάντησηΔιαγραφή