Πέμπτη, 5 Μαΐου 2011

Θυμήσου

Άνοιξε το ράδιο. Βάλε μουσική. Θυμήσου.
Απλά καθάρισε την σκέψη σου και θυμήσου. Ανακάλυψε ότι τίποτα δεν σου θυμίζει πια τα παλιά. Κοίτα την ώρα, 11:59. Όχι δεν θα την κοιτάς για ένα λεπτό ακόμα.
Και κλείσε τα μάτια σου και θυμήσου. Θυμήσου και ξαναθυμήσου μέχρι να σου φανεί αιώνας. Και περίμενε. Περίμενε τους δείκτες, περίμενε αυτό που δεν περιμένεις. Αυτή η νύχτα μένει. Αυτή η νύχτα και αυτό το λεπτό. Αχνή ανάμνηση από κάτι παλιό. Ναι το νιώθεις, αλλά ξέρεις ότι είναι πολύ πίσω. Και ξαναθυμάσαι, πάλι αμυδρά.
Και σαν έτη φωτός ξεπηδάνε οι θολές εικόνες και φεύγουν όσο γρήγορα ήρθαν, σαν να τις κυνηγάς. Δεν μπορείς να τις δείς, δεν μπορείς να τις πιάσεις.
Και θυμήσου, άνοιξε τα μάτια, δες ότι το ρολόι φωνάζει 12:00. μεσάνυχτα τότε του γυρνάς την πλάτη και κοιμάσαι.

Αν μου τηλεφωνούσες.. Θάνατος η φωνή σου, που δεν ξεχνάω ποτέ.

Και κλείσε τα μάτια και μην δεις το μικρό φως πίσω σου.
Το τηλέφωνο χτυπάει αθόρυβα. Και παύεις να θυμάσαι.
Τίποτα δεν είναι όπως παλιά.

And I want you in my life. And I need you in my life.

6 σχόλια:

 1. Ξες, δεν έχω αποφασίσει ακόμα αν πρέπει να τα θυμόμαστε αυτά. Αλλά οι αναμνήσεις είναι όλη η ουσία αυτών που ζήσαμε :/
  Ωραία η νέα εμφάνιση.
  Φιλιά.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Μακαρι να ξαναζουσαμε μερικες φορες εστω και ενα λεπτο απο την γλυκα που μας προσφεραν τα "παλια".:/
  Φιλακια.:*
  Και χρονια πολλα και απο εδω.:)

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Marsy, οι αναμνήσεις είναι ωραίες. Αλλά πρέπει να αποφασίσουμε ότι ανήκουν στο παρελθόν και δεν μπορείς να κάνεις κάτι γι'αυτές. Αν και εγώ εννοούσα ότι η παρούσα στιγμή είναι πολύ καλύτερη από τα "παλιά", που ανέφερα, αλλά το άφησα έτσι ώστε να το πάρει κανείς όπως θέλει. :)
  Ευχαριστώ! Καλή σου μέρα!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Fleur, πράγματι το έχω σκεφτεί πολλές φορές και θα μου άρεσε. Αλλά όπως λέει και ο Oscar Wilde, η γοητεία του παρελθόντος είναι ότι είναι παρελθόν. :)
  Να 'σαι καλά, ευχαριστώ, τα λέμε!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. Γενναίο κοριτσάκι που βυθίζεσαι στις σκέψεις σου και ταξιδεύεις πίσω στον χρόνο. Και σε λέω γενναίο, γιατί μόνο ένα γενναίο κοριτσάκι θα μπορούσε να πηγαίνει πίσω, χωρίς να φοβάται ή να πηγαίνει πίσω, πολεμώντας τον φόβο του. Και λέω τον φόβο του, γιατί δεν μπορώ να φανταστώ να το κατακλύζει άλλο συναίσθημα, τώρα. Τώρα, που ξέρει ότι όλα είναι καλύτερα από τότε, αλλά τρέμει στην σκέψη ότι μπορεί να επιστρέψει σ’ εκείνο το παρελθόν…Σ' εκείνο το απαίσιο παρελθόν.
  Καλό σου απόγευμα, λοιπόν, γενναίο κοριτσάκι! :)

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 6. FHDA, καταλαβαίνω τι λές. :) Το έχω μερικές φορές σε διαφορετικά θέματα, αλλά άμα κάτσεις και το ξεπεράσεις τότε απλά μπορείς να βλέπεις πίσω και να γελάς, όχι να σκέφτεσαι τι θα μπορούσε να είχε συμβεί ή να είχε αλλάξει. Ό,τι έγινε έγινε και ότι είναι να γίνει θα γίνει. :) Και πάντα βγαίνει κάτι καλό.
  Καλό σου απόγευμα επίσης! :)

  ΑπάντησηΔιαγραφή