Κυριακή, 11 Σεπτεμβρίου 2011

If I opened my eyes tomorrow, would it still be summer?

So.. Summer 2011. Είναι η πρώτη φορά που δεν μπορώ να καταλάβω/συνειδητοποιήσω το πόσο γρήγορα πέρασε αυτό το καλοκαίρι. Κλισέ αλλά για μένα που το λέω όχι, γιατί μέχρι τώρα είχα την αίσθηση του "χρόνου". Και κοίτα που φτάσαμε ε..; Κάτι ώρες πριν τον αγιασμό; Really; I should go to sleep. (-Suure.)

Όπως είχα ξαναπεί πέρσι στον προηγούμενο απολογισμό μου, οι διακοπές του καλοκαιριού είναι απλές. There is no rush, κάνεις οτιδήποτε σου κατέβει στο μυαλό για να καλύψεις και το δευτερόλεπτο της ημέρας που έχεις και να περάσεις καλά, και ταυτόχρονα, αλλάζεις. Κατανοείς καλύτερα τα γεγονότα που συνέβησαν/συμβαίνουν γιατί πολύ απλά έχεις πλέον τον χρόνο να τα σκεφτείς, να κάνεις λάθος, να βρείς αποδείξεις, κτλ. Έτσι, την εποχή αυτή θα την χαρακτήριζα την περισσότερο εκπαιδευτική απ'όλες, κι ας ακούσω πολλά βρισίδια αργότερα. Χαχα.

Το καλοκαίρι μου... Ήταν πολύ όμορφα, δεν μπορώ να πώ. Κάτι καινούργιο που έμαθα είναι ότι οι διακοπές στην πόλη, Αθήνα τουλάχιστον, δεν είναι τόσο άσχημα όσο νόμιζα. Αντίθετα, έχει τόσα πράγματα να κάνεις παρόλο που την έχεις μάθει απ'έξω σχεδόν. Το σημαντικό δεν είναι που είσαι, είναι με ποιούς είσαι. Και αυτό κάνει πάντα την διαφορά. Φυσικά δεν έκατσα εδώ και τους δύο μήνες. Απλά δεν πήγα εκεί που ήθελα δυστυχώς.

"Don't regret anything you do. 'Cause in the end, it makes you who you are."
Και άμα δεν σου αρέσει αυτό που έγινες, δεν έχει κανένα νόημα να κοιτάς πίσω γιατί το μόνο που θα δείς είναι μια μαύρη κλειστή πόρτα που ποτέ δεν θα μπορέσεις να ξαναμπείς. Το μόνο που μπορείς να κάνεις είναι να αλλάξεις τον εαυτό σου. Και πραγματικά είναι τόσο απλό όσο φαίνεται, πιστέψτε με. Και άμα άλλαξες γνώμη και δεν ήθελες να γίνεις έτσι, αρχίζεις πάλι από την αρχή. Όλα είναι μια πρόκληση. Και αυτό είναι το συναρπαστικό.

And everything that I was, and everything that I become just falls into the end.

Η παρέα, και γενικά ανθρώπους που μπορούμε να μοιραστούμε στιγμές μαζί, είναι κάτι που δεν θα πρεπε να λείπει από κανένα. Πόσα πράγματα μπορείς να κάνεις, πόσο άραγε μπορείς να γελάσεις μέχρι να σε πονέσει η κοιλιά σου, πόσο χαζοχαρούμενο μπορείς να γίνεις?! Χαίρομαι που είχα άτομα, έστω και ελάχιστα, που να μπορώ να πραγματοποιήσω τα παραπάνω.

Whatever you want to say it, just say it and that's all. Ναι, είναι κάτι που δουλεύω από το καλοκαίρι και νομίζω ότι τα πάω περίφημα. Γιατί πρέπει να μιλάμε με υπονοούμενα; Γιατί πρέπει να λέμε το αντίθετο από αυτό που πραγματικά θέλουμε μόνο και μόνο για να κάνει ο άλλος αυτό που σκεφτόμαστε; Γιατί να λέμε ψέμματα στον εαυτό μας και στους άλλους ενώ ξέρουμε την αλήθεια με μόνο σκοπό να μας δείξουν την αλήθεια χωρίς να το περιμένουμε; Είναι τόσο μπερδεμένο όσο ηλίθιο. Άμα θέλεις κάτι να πείς, πές το κατευθείαν. Μην περιμένεις από τον άλλο να καταλάβει τι μπορεί να εννοείς. Υπάρχουν τόσες επιλογές..
Believe me when I say goodbye forever it's for good. Την στιγμή που σκέφτηκες ότι μπορεί να είσαι δεδομένη για κάποιον ενώ πριν ούτε σου πέρναγε από το μυαλό είναι, κάτι δεν πάει καλά. Και αυτό γιατί χάνεις τον έλεγχο και στον παίρνει ο άλλος χωρίς καν να το καταλάβεις. Παρά μόνο όταν είναι αργά. Αλλά όπως λέω, ποτέ δεν είναι αργά, έτσι καιρός να βρεις μια μέση λύση και να την διατηρείς. Και άμα ο μόνος τρόπος για να το πετύχεις είναι να πατήσεις στα άκρα, πρέπει να βρείς την ανύπαρκτη ή ίσως απλά χαμένη δύναμη να το κάνεις. Ακόμα και αν δεν ξέρεις τι αποτέλεσμα θα έχει.

"Πόση αλήθεια αντέχεις;". Ο κόσμος είναι φτιαγμένος από υπέροχα ψέμματα, τα οποία εξυπηρετούν σκοπούς και συμφέροντα. Παρ'όλα αυτά, δεν είναι ποτέ τέλεια και πάντα μπορείς να βρείς πολλά στοιχεία για την αλήθεια. Το θέμα είναι, τα μάτια σου είναι ανοιχτά ακόμα και όταν δεν κοιμάσαι; Και αν τα ψέμματα σου φαίνονται αληθινά τότε πώς μπορείς να φτάσεις ποτέ στην πραγματικότητα; Και αν υποσυνείδητα βολεύεσαι στα ψέμματα που σου έχουν δώσει, τότε τι κάνεις; Και άμα πράγματι υποψιαστείς ότι αυτό που ζείς είναι ψεύτικο, τότε πώς θα ανακαλύψεις την αλήθεια; Και αν προσπαθήσεις, θα σε αφήσουν εκείνοι να την δείς; Και άμα δεν σε πιστέψει κανείς; Και άμα αυτός ο αληθινός κόσμος είναι κάτι πολύ μεγαλύτερο και περίπλοκο απ'όσο φαντάζεσαι και μπορείς να αποκαλύψεις, τότε ακόμα και αν ξέρεις λίγη αλήθεια, δεν θα συνεχίσεις να ζείς σε λίγα ψέμματα; Και αν γίνει αυτό, υπάρχει περίπτωση να βρείς την αληθινή πραγματικότητα κάποτε; Θα υπάρξει κάποιος να την αναζητήσει εκτός από εσένα; Πόση αλήθεια αντέχεις.

"Our lives are defined by opportunities, even the ones we miss."
My goal this summer? Εμπιστοσύνη. Νομίζω ότι πρέπει να εμπιστευόμαστε περισσότερο τους ανθρώπους που είμαστε κοντά. Η αλήθεια είναι ότι λίγοι το κάνουν. Και όσοι το κάνουν, νιώθουν πολύ καλύτερα. Μια δεύτερη αλήθεια είναι ότι φοβόμαστε να το κάνουμε, γιατί είμαστε εγωιστές και πιστεύουμε ότι πάντα κάτι θα πηγαίνει στραβά. Και αν δεν πηγαίνει; Γιατί παντα φανταζόμαστε και πιστεύουμε τα χειρότερα ενώ γίνεται ακριβώς το αντίθετο και όταν όλα πάνε καλά να εκπλησσόμαστε τόσο πολύ; Γιατί τόσο μαζοχισμός δηλαδή; Νιώθεις χάλια για κάτι που δεν υπάρχει και έτσι ξεχνάς τα ωραία συναισθήματα. Γιατί η εμπιστοσύνη έχει χαθεί χωρίς λόγο. Ποτέ μην βγάζεις συμπεράσματα αν δεν έχεις σφαιρική γνώση. Τα πράγματα γίνονται χειρότερα.

How I met your Mother.
90210.
The big bang theory.
Two and a half men.
Friends.
Gossip girl.
NCIS. = Ατελείωτες ώρες υπολογιστή χαχα. Βγαίνουν και καινούργια επισόδεια, οπότε προβλέπονται κι άλλες yeaaah.

"You love and admire yourself. You are afraid to change because then you won't be special." -House M.D. rules. Αυτή η φράση με έκανε να καταλάβω σε λίγα δευτερόλεπτα τον παλιό ευατό μου, σε αντίθεση με τους μήνες που ξόδεψα για να βρώ αυτή την απάντηση. Great.

Φέτος δεν διάβασα βιβλία. Αφιέρωσα τον χρόνο μου στην φωτογραφία, στην ζωγραφική και στο σκίτσο, και στον κινηματογράφο (πόσες ταινίες πια να δεί κάποιος?!). Παρ'όλα αυτά δεν άντεξα και πήρα το Πορτραίτο του Ντόριαν Γκρέι. Είμαι στο δεύτερο κεφάλαιο και το έχω αγαπήσει. Είναι πολύ καλογραμμένο βιβλίο γεμάτο αλήθειες. Α, πήγα και στο Αλλού μετά από τρία χρόνια -άσχετο. Είναι πολύ ξενέρωτο τελικά, τα παιχνίδια δεν σου δημιουργούν ούτε καν ελάχιστο φόβο. Πφφφ. Θέλω εξωτερικό.

Πάνω κάτω αυτό ήταν το καλοκαίρι μου, αυτά που έμαθα και το πώς άλλαξα. Βέβαια, δεν είναι μόνο αυτά, αλλά για εδώ καλά είναι. Θα το χαρακτήριζα "Challenge". I challenged myself a lot. Anywayz, everyday is a challenge. (:

Ο Σεπτέμβριος είναι ο αγαπημένος μου μήνας. It's the beginning of everything. Και σε αντίθεση με πολλούς που τέτοια εποχή φυσικά θυμούνται το κλασσικό τραγούδι των green day, εγώ θα διαφωνήσω και ας είναι ένα από τα αγαπημένα μου. YOU kidding? September is awesome. Ποτέ δεν θα είναι πολύ δύσκολος ή πολύ εύκολος, ο καιρός ποτέ δεν θα είναι πολύ ζεστός ή πολύ κρύος. Είναι απλά μια προετοιμασία γι' αυτά που έρχονται. Just wake me up when June ends anyway!

"Summer" is an idea.
-If I opened my eyes tomorrow, would it still be summer?
However, the answer is no.
Και μην ξεχνάτε, when you're in a crowded place -especially in summer-, grab somebody sexy and tell 'em: Hey, give me everything tonight! 'Cause we might not get tomorrow. ;) Let's do it tonight. ;)CHALLENGE ACCEPTED!

4 σχόλια:

 1. Το πορτραίτο του Ντόριαν Γκρέυ, εξαιρετικό βιβλίο.. Και ακόμη είσαι στην αρχή...

  Καλή ανάγνωση!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Καλησπέρα στη Χορογραφία!
  Τα εξής ειλικρινά σχόλιά μου: 6η παραγραφός!! Υπέρ, υπέρ, υπέρ! Δεν έχω καταλάβει ακόμη γιατί ο κόσμος δε λέει αυτό που σκέφτεται. Αν το έκαναν δε θα δημιουργούνταν τόσα μπερδέματα βγαλμένα σαν από βραζιλιάνικη σαπουνόπερα!! Say what you mean people!
  ΗΟW I MET YOU MOTHER ROCKS!!!Παλιό κι αγαπημένο 8-) Να μη σου πω εγώ καλύτερα πόσες ώρες πέρασα φέτος το καλοκαίρι παρακολουθώντας σειρές και ταινίες τη μία μετά την άλλη!! :P
  Θα συμφωνήσω μαζί σου και στο θέμα του αγαπημένου Σεπτεμβρίου!!! Σκέψου, ειδικά αν είσαι τρίτη λυκείου, ότι αύριο (μάλλον σήμερα, ώρα 12:43) είναι η τελευταία πρώτη μέρα των σχολικών μας χρόνων! Why not be happy about it?
  Καλή μας χρονιά και καλά κουράγια!!
  Φιλιά πολλά Poisonous!;)

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Ginny μου "σαν απο βραζιλιανικη σαπουνοπερα" χαχαχα ακριβώς αυτό! Άλλωστε WE create our own drama. ;)
  Δυστυχώς ή ευτυχώς δεν είμαι τρίτη, αλλά δευτέρα λυκείου! Τελευταία πρώτη μέρα ε; Πωω φαντάζομαι πως θα είμαι του χρόνου. :Ρ

  Καλή αρχή και καλό βράδυ! :D

  ΑπάντησηΔιαγραφή